Wednesday, December 26, 2012

What's New in Our Home


Salam dan Hi 

Berhabuk yer blog? Hehehe Akan ku cuba sedaya upaya untuk mengupdate yer :) Sorry, kacukan bahasa berlaku :p Saye berada di zon bahaya kerana terlalu terlalu suka membeli barang sejak akhir-akhir ini. Sangat bahaya :) biasa la hujung tahun kan :) Hehehe

Anyway, ini yang baru untuk di rumah. Kami beli lampu baru untuk tempat makan. Ikutkan nak beli yang ada kipas sekali. Tapi so far mencari, takde yang suka. Since saye ni memang kemaruk sangat nak lampu kaler kuning, jadi alang-alang beli lampu baru terus (padahal boleh aje tukar mentol je kan). Tapi ada sebab tukar lampu meja makan. Sebab yang dulu tu panas. Memang sgt panas. Sebab ia direct ke atas kepala kita. Erm, korang tengok sendiri. 

Lampu sebelum ini. Boleh diubah kedudukannya.



So, ini lampu baru. Kami beli di kedai area Bandar Puteri Puchong. Sorry tak ingat nama. Die jual murah sebab nak clearkan stock.

ala senget plak gambar. sorry. x reti dah nak adjust.

Kami juga ada beli lampu untuk ganti lampu kalimantang di dapur. Tapi belum dipasang lagi. Owh ya, lucky me I have handyman at home :)

apesal gambar semua terbalik ni???


Abaikan gambar terbalik. Saye dah malas nak betul kan. Sorry uollls.


Selain tu, Isnin lepas kami ter'beli' karpet untuk ruang meja makan. Mulanya nak cari rak kasut (tak sangka pulak rak kasut yg mcm almari tu harga RM250!). So x jadi beli rak kasut pasal rasa tak berbaloi dengan harga walaupun cantik lol. Jadi, kite beli karpettt. Memang baikkk punyer abang manisss tu pujuk. Nasib makkk tak terjerat uollls. So beli aje 1 karpet ruang makan :)

warna coklat lembut + merah sket + hitam

Cari warna selamat. *Tak suke lantai tu. Tak suka. Tapi Husband suka. So tak dapat buat ape la kan.


Kami juga sempat beli 3 jenis pokok masa MAHA Fair hari tu. Pegi tak sampai 2 jam, so tak dapat la nak beli banyak-banyak. So I just bought 1 pokok kari, and 2 orkeds. 1 purple colour n 1 pearl white :) Maaf la. Memang xtau jenis-jenis orked. Tapi alhamdulillah, so far orked berkembang maju. Ini bukti :)

cantik tak?


Belum ada tempat sesuai untuk letak orked. Jadi letak atas tu je la yer :) Nak kena pegi Sg Buloh ini.


Owh ya, ada juga barangan Ikea di rumah. Thanks Sya sebab tolong belikan! Saye sangat berharap kalau Ikea ada buat online shopping :) Jadi mintakan Sya belikan 2 Bed Linen, 1 pair of pot holder (of course I choose Red!). Yang 1 lagi warna grey tu adalah tisu cantik yg memang takkan ku kasik kat guest :p




OK, untuk minggu ni kami ada beli chest of drawers, untuk letak baju yang berlipat dan juga side table 1. Dapat murah. Nanti dah sampai, saye kongsi yer.


Bye!

Reen

2 comments:

IeRA said...

salam..

memang bahayakan kalau berada di zon bahaya....seprti saya gak

NoraKerel Aira said...

hehehe hujung tahun terapi shopping la kan. btw lampu baru tu cantik !