Thursday, June 28, 2012

Organizing: Ruang Penyimpanan


Hi

Terlalu mengagumi iHeartOrganizing. Cuba korang tengok.

Saye berjaya membeli rak ini dari Cosway.Murah sahaja. RM29.90+RP (rp kena minta ehsan dealer la :)


Berbelah bahagi la nak buat tempat simpan sabun/kelengkapan bilik mandi ataupun tempat letak botol kicap sos semua. Tapi rasanya, memang confirm la letak sabun :)



SEBELUM 
Maaf la. Memang semak habis. 





SELEPAS
Tadaaa. Bolehlah kan? Masih ada yang kurang. Kena cari tempat untuk simpan penyapu tu.






Di ruang atas sekali saye letakkan sabun basuh baju (yang botol paling besar tu sabun basuh yang selalu org guna di dobi). Ada letak juga clog remover dari Cosway, dan pink itu softener Cosway juge. Yang besar tu of course la ridsect. Tak muat nak letak di ruang kedua.

Ruang keda untuk letak ubat gigi, berus gigi, pencuci tangan, shower cream dan itu ada apron.

Ruang ketiga. Yang ini caca marba sket. Tapi ok la. Letak ridsect kecik, pencuci tandas, span basuh pinggan.


Troli Cosway ini murah dan senang la nak alihkan. Dan besar ok. Saye tiada kitchen cabinet, jadi perlu fikir alternatif lain.


Jumpa lagi!


8 comments:

Xora said...

beb, kalau ko dapat idea kat mana nak humban penyapu, penyodok bagai, post kan wei. aku tak tau nak campak mana ni penyapi semua ni. buat semak ruang dobi aku je

nYomeL said...

Ok.. dah nampak kemas! yeayyy~!! :D

Reen Tart Nenas said...

xora: kalo nengok umah omputeh tu, derang mcm ada bilik yg kecik tu kan, tempat simpan penyapu bagai. eih, ko gantung dalam stor tak boleh? letak pelekat belakang pintu stor?

nyomel: finally!!!

Reen Tart Nenas said...

xora: kalo nengok umah omputeh tu, derang mcm ada bilik yg kecik tu kan, tempat simpan penyapu bagai. eih, ko gantung dalam stor tak boleh? letak pelekat belakang pintu stor?

nyomel: finally!!!

Cik Atun Banyak Nama said...

saya dah berapa kali nak ke cosway beli barang tapi ada je halangan dan rintangan. T_T

yeay for storage solution... maybe nanti kalau ada keperluan, bolehla beli.

nak nyibuk pasal rumah org putih tu.. buatla built in closet satu..hehe. boleh humban segala penyapu, mop ke dalam. :P

♥ balkidz_hunny ♥ said...

aku pun mengkagumi iheartorganizing!
dan xora! HAHA.
aku tak penah post pasal organizing brg dlm rumah. terpikir nak buat, tapi malassss. HAHA.

hazlynda kushairi said...

ai beli mcm ni kat JJ RM11.90 kbai!

Reen Tart Nenas said...

serius ko lynda????? xpe, ai nyer beso lagik *nak sedapkan hati, gagaga