Tuesday, May 15, 2012

Kontraktor Tak Guna - sambungan

Ingat post saye yang ini Kontraktor Hampeh

Korang serius jangan ambil orang nama Faizal, umur dalam 30an, alamat di Pandan Indah, tapi asal Kelantan. Hari tu masa beliau nak pasang tile, beliau terpaksa potong sket grill yang sedia ada kat rumah tu. So kena panggil orang grill la dan upahnya RM40. Dan selepas dah siap, kami bayar terus hoke RM40 tu. Dia kata orang grill tu kawan dia. Hampeh! Faizal penipu. Duit 40hengget aku pun ko nak amik. 

Rupanya dia tak bayar kat orang grill tu. Saya tahu bila budak grill tu datang and cakap tak terima duit lagi and budak tu ingat si Faizal adalah tuan rumah. Saye siap cakap kat budak tu, Faizal kata budak tu kawan dia. Dia kata dia tak kenal. Memang dasar penipu. Saye suruh budak tu call Faizal sebab memang saye dah bayar duit kat Faizal tu. 40 hengget je kot. Serius, aku tak miskin macam ko 40 hengget pun nak amik Faizal (aku tak takbur, tapi kenyataan). 

Tuppp Tuppp semalam En Suami cakap budak tu call, and cakap dapat no nie dari Faizal-Jantan-Tak-Guna tu. Budak tu cakap Faizal bagi no husband and minta duit dari husband saye. Saye memang sangat marah hoke. Ikutkan hati, memang nak message kat Faizal tu cakap ko tak guna, 40hengget pun nak amik. 

Korang mungkin akan suruh saye bersabar. Tapi memang sakit hati babe.

To Faizal. Ko memang tak guna. Aku memang tak halalkan satu sen pun duit yang ko amik dari kami, especially duit 40hengget yang aku boleh anggap sebagai ko curi dari kami. Serius, aku kesian kat ko, ko berniaga, tapi duit takde. Kalau ko takde duit, ko minta, tak perlu nak tipu duit orang. Serius, memang aku tak halal. Duit ko bagi anak bini ko makan, memang tak halal.

Sekian, Bye! 

I Hate Yuhhh! 

4 comments:

Xora said...

tlg sms faisal sebiji cam perenggan akhir tu.. tapi kasi aje rm40 kat budak yg buat grill tu, dia mangsa keadaan

Reen Tart Nenas said...

xora: tu la. mmg akan dibayar. dah suruh budak tu sms alamat die.

nYomeL said...

Ishh.. cmne la berniaga kalo asyik nak tipu org. kesian budak grill tu. xpela reen. org camni mmg xkan tenang hidup dia.

hafiz said...

salam..blh sy tahu ape nama company Faizal tu?